Vértócsa

egy agyban növesztett vértócsa visszamenőleges története, jelene és jövője. Érzések és tapasztalatok meg kutatás tovább.

Friss topikok

  • DesretRose: Szia! Mi már túl vagyunk egy levélváltáson ezzel a témával kapcsolatban. Azóta sokat fejlődött a... (2014.10.28. 14:31) 12. Mivanmost? Most mivan!
  • Agykár: @Fülöp István: az első néhány hasznosnak tűnt, de nem volt látványos. Sokat lazított a spasztikus ... (2014.02.12. 16:27) 6. Mit még?
  • Agykár: @Seszi: Kösz a felvetést, majd erre is írok 1szer valamit.Bonyi ez a téma, mert annyira sok benne ... (2013.11.26. 21:18) 1. Segítségsztrókotkaptam!!

Címkék

8. Neurostimuláció

Agykár 2013.12.09. 20:16

Ígértem, hogy erről bővebben.

Persze még a dolog legelején az OORI-ban volt rendszeres áramozás, amit személy szerint élveztem, tényleg. 

Ez a dolog arról szól, hogy árammal ingerlik az izmokat, amik így kicsit úgy viselkednek, mintha az agy utasította volna őket. Segít felidézni az érzést a végtagokban, illetve vizsergeti az idegrendszert, ami ezen kresztül is próbálja újraszervezni magát.

Fokozott izomtónus

Amúgy meggyőződésem, hogy a hibás izomműködés (alapesetben is meg vnnak feszítve egyes izmok, és tudatosan sem bírod ellazítani őket) mellett az a legnagyobb akadálya az aktív mogásoknak, hogy nem érzem a bőrön belül zajló történéseket, nincs visszacsatolás. A bőrön töörténő érzékelés viszonylag hamar visszajött: érzem a hőmérsékletet, a tapintást (pl. ha megérintik a karomat, vagy úgy a bal felemet).

Szelektív ingeráram terápiának hívják ezt a dolgot. Röviden úgy működk, mint mikor árammal rángatják a békacombot.

Szóval belefutottam egy terápiás készülékbe, ami a következőt is tudja:

Az izomra helyezett érzékelőpár (tappancs) segítségével méri az izomaktivitást, amit a műszer kijelzőjén egy kis skálán meg is mutat. Ha jobban erőlködsz (szépen ki lehet próbálni pl. az ép oldalon), jobban megy a mutató. Egy beállítható érték elérésekor a műszer a mérésből átkapcsol terápiás géppé, és elektromos áram segítségével segíti az izom működését, illetve a mozgás beidegzését. Nagy élmény ám látni, hogy mozog valami részed a bénulás után :)))

Szépséghiba a történetben:

  • kell legalább minimális aktív mozgás az adott területen, Ha egyáltalán nem tudod tudatosan megmozdítani sem az adott izomcsoportot, akkor szerintem nem sokat használ, illetve lehet, hogy használ, de arra van olcsóbb megoldás is. Szakember megmondja. Ha nincs mozgás, akkor ne keseredj el: majd lesz holnap, ha meg nem holnap, akkor holnapután.
  • nagyon drága mulatság, az eszközt bérelni lehet, nekem havi 80ezer HUF volt kb. megvenni kb. 2millió lett volna :))))

Nem a reklám helye, mert közérdekű: Az Otto Bock nevű cég gyártja, és adják bérbe is. Megbeszéltük, odamentünk S-sel (a gyógytornász), megmutogatták, lepapíroztuk, stb., hazahoztuk, kipróbáltuk.

S nagyon jó a szakmájában, olyan dolgokat talált ki a kütyüvel, hogy még csak!!!!! Mindenkinek ilyen kreatív gyógytornászt kívánok. Nekem S és a gép teljesen korrekt tricepszet növesztett, persze nem a méret a lényeg, de tudom aktívan használni, amint meglesz a teljes mozgáspályán az aktív mozgás, akkor el lehet kezdeni erősíteni kicsit. De már manapság is gyakorlok gumiszlaggal, ami azért egy csoda a maga nemében. Nagyon sokat kellett dolgozni vele.

Stiwell Med 4 a neve a tütyünek. Ha tudod finanszírozni és van mellé jó szakember, aki foglalkozik veled, mindenképp próbáld ki!!!! Nekem a könyöknyújtás (extensio) mellett a csukló dorzálfexió (hátrahajlítás) visszaszerzésében is segített. Megérte :)))

Hátránya, hogy ha egyszer kipróbáltad dolgoztál vele, onnantól a hagyományos szelektív ingeráram terápia naív időhúzásnak tűnik a stiwell-hez képest. 

Nagyoonnn fárasztó a móka a stiwell-lel.olyan szinten lefárasztotta az agyamat a rettenet odafigyelés, hogy napi 1 óránál többet képtelen voltam foglalkozni vele. Ez 2013 elején történt. lassan meg is érkezünk a mához.

Címkék: terápia háttér neurostimuláció sztrók stiwell otto bock szelektív ingeráram

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vertocsa.blog.hu/api/trackback/id/tr865680756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása